Almás-fahéjas gofri
Az eredeti recept itten, ez már eleve egészséges diétás.
Sokáig húztam-halasztottam az elkészítését, azóta tudom, hogy hiba volt :D
Természetesen nem árt, hozzá egy gofri sütő, de alapvetően pikk-pakk meg van a tésztája. Nagy adagot szoktam bekeverni, nem sütöm ki egyszerre, egyrészt, mert nincs kedvem 1 órát vacakolni a sütő mellett, másrészt meg így mindig friss. Hűtőben 4-5 napig is simán eláll a tésztája.
Krémnek én itt épp joghurtos-túrós-banános krémet készítettem hozzá, de eheted pudinggal, kakaóval, gyümölcsökkel, lekvárral, mákkal, gyümölcsös joghurttal, stb.
Nálam a tésztába a liszt az úgy néz ki, hogy fele zabliszt és fele Dia Wellnes 50-% al csökkentett CH lisztkeverék. Avagy csináltam már olyat is, ahol 1/3 - 2/3 volt az arány. Almából, meg mindig egy kicsit többet. de akkor meg már felöntöm egy kis tojáslével is...