2013.04.13.
18:01

Írta: woluz

Mielőtt bármibe kezdenél, MÉRD meg magad!

Mielőtt belekezdesz bármibe is, legyen az diéta, izomnövelés, alakformálás fotózd le és mérd le magad! Nagyon fontos a későbbiek szempontjából, én sajnos nem tettem meg csak kilót mértem és most borzasztóan dühít, hogy a mérleg már irreleváns értékeket mutat az alakomhoz képest, de nincs viszonyítási pontom. 

Hogy értem azt, hogy irreleváns? Az agyamban nincs rendben valami, biztos visszahíztam, csak én nem látom? :D NEM! Arról van szó, hogy nem csak tötymörgök, hanem erősítek, próbálok izmosabb lenni, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy alakformálok. Az izom pedig nehezebb, mint a zsír. Franc. A mérleg már a múlté...

603901_575578899137231_1788344155_n.jpg

Remélem, hogy azzal mindenki tisztában van az izom nehezebb, mint a zsír... 149028_446021875487374_1461107897_n.jpg

Az elején még működik a mérleg

Adott a súlyunk. Amiből szeretnénk fogyni. Elkezdjük a diétát, hogyan máshogyan ellenőrizhetnénk, hogy jól végezzük-e a dolgunkat, mint a mérleggel. Az első időkben nem is kell nagyon mással foglalkozni. Tényleg nem. Tökéletesen visszaigazolja az eredményeinket szerintem. Hozzáteszem, hogy azért érdemes magunkat lecentizni, meg nyomni egy képet a tükörben és elbúcsúzni a régi önmagunktól, hogy később szörnyülködhessünk a dokumentált régi méreteinken, egyrészt - de milyen motiváló már mások számára, amikor valaki össze rakja az előtte utána képeit. Lehet perverz dolog, de én szeretem ezeket nézegetni, jó érzéssel tölt el, hogy mások is képesek voltak változtatni magukon. Ráadásul tudom, hogy mennyi munka van mögötte és ezt becsülöm (jah ez egy zárójeles megjegyzés lett volna :D csak kicsit hosszú lett). Meg persze a ruha méretek is eléggé árulkodóak tudnak lenni (nálam akkor jött el a holtpont az életmódváltás terén, mikor nem tudtam begombolni a nyári rövidnacim, és nem voltam hajlandó nagyobbat venni!). 

...és a végén?

Nah de viszont. Tegyük fel, hogy elég látványos változáson mentél keresztül és okosan, nem csak futsz meg ellipszis trénerezel, hanem erősítesz is, mert te tudod, hogy amikor már az utolsó pár kilóról van szó, akkor felbukkannak a formáid (már ha van) és tudod, hogy melyik a jobb?

  • 60 kilóról lemenni 55-re, állni a mérlegen a tükör előtt és nézni a számot "de kurva jó, összejött, de milyen fosul nézek ki... sehol egy kis izom az 53 kilóm meg csak valami zsíros forma."

VAGY

  • Bár a mérleg 58 kilót mutat, de feneked kőkemény, a combod formás, a karod nem lebeg a szélben, a hasad lapos... bármit veszel fel, mindenki megfordul utánad, kapcsolatokat teszel tönkre csak azzal, hogy kilépsz a lakásból, mert pasik és csajok egyaránt téged akarnak megszerezni és még a nők is elgondolkodnak a leszbikussá váláson, mikor meglátnak. Nem lenne veszekedés, ha a pasijuk azt mondaná, hogy téged vegyenek be harmadiknak, mert még a nő is kívánna.

forrás: SasaFitness

Tehát a mérleg nem fogja megmondani, hogy jó-e az alakod vagy sem. 

Mi van, akkor ha Te csak le akarsz fogyni és ennyi?

Amikor belevágsz ebbe az egészbe, nem azon fog igazából járni az agyad, hogy jó alakot akarsz, hanem hogy le szeretnél fogyni KILÓBÓL és, hogy vékony legyél. És tojsz az izmokra, tojsz a súlyzóra. Szerintem jogosan, az embernek kell, hogy legyenek mérföldkövei és senki nem várhatja el, hogy kapásból a fitnessmodell alkatot célozd meg. DE ez az egész életmódváltósdni olyan dolog, hogy ha túl jutsz a nehezén és már baromi sokat dolgoztál magadért, és elértél egy kitűzött célt, akkor jön egy másik. Egyre magasabban lesz a saját mércéd, mert a határaid kitágulnak, látod, hogy képes vagy rá, és ha eddig eljutottál, miért állnál meg? Tehát, ezzel azt akarom mondani, hogy elfogsz jutni, addig, amikor már többet akarsz... például lányok esetén egy bombajó alakot, fiúk esetében meg formás izmokat...

images_1.jpg

...és akkor mérleg kuka, jöhetnek azok a centik meg mm-ek a bőrredőn :D 

Súly, zsír, izom? Most akkor mi van?

Tehát még egyszer: nem a súlyodat kell csökkenteni, hanem a testeden lévő zsír mennyiségét (a zsír nem fog izommá alakulni, azt megsúgom), azért ahhoz meg kell dolgozni. De a cél lányoknál és fiúknál is egy az alakformálás = izmosodás. Arról pedig már csak centikben, mm-ben, %-okban és a tükörben fogsz visszajelzést kapni.

Tehát centizd le magad, mérd meg a súlyod, és ha olyan szinten tartasz és van tolómérőd, akkor számold ki a testzsírszázalékodat is. Legjobb, ha fényképet is készítesz a a kezdő állapotodról. Lényeg a lényeg, hogy dokumentáld magad.

Hidd el, hogy később baromi motiváló lesz, amikor szembesítheted magad az elért eredményekkel. 

Az alábbi cikkekben megtudod, hogy mit hol és hogyan mérj magadon:

Hányan szeretnének 60 kilóról 53-ra lefogyni?

Én lennék ilyen 60-as ;)

541486_534565376576712_1345135444_n.jpgNina Eckert

Szólj hozzá!

Címkék: Lépésről lépésre

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr425184616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása