2013.03.14.
00:17

Írta: woluz

Mi ez a blog, ki vagyok én, és miért írom?

Miért és kinek?

A blogot azért hoztam létre, hogy valahogy összeszedhessem és átláthatóan publikálhassam felétek az eddig megszerzett tudásomat és tapasztalataimat az életmódváltásommal kapcsolatban. Többen kérdezgettetek és érdeklődtetek. Valakinek már sokat meséltem, és valaki csak azt látja, hogy buli előtt/alatt is dobozból eszem a vacsorám... :) Ha kíváncsi vagy, hogy mit és miért csinálok, ha megérett benned a dolog, hogy változtass magadon, vagy ha a motivációt keresed, akkor az írásaimmal szerintem tudok neked segíteni.

Ki vagyok én?

Azt mindenképpen tisztázni szeretném, hogy nem vagyok dietetikus, életmód tanácsadó, orvos, edző meg író sem. Nem tanították és nem tanultam semmilyen intézményben. Magam miatt kezdtem el, és magamon tanultam meg, és tapasztaltam meg mindazt a tudást, amit szeretnék veletek megosztani és leírni. Néhányan tudjátok, hogy ki vagyok... elsősorban miattatok kezdem el írni a blogot. Mert én például egy személyes barát vagy ismerős véleményére jobban adok, mint egy idegenére, gondolom, hogy ezzel mások is így vannak :) De mivel publikus és bárki számára elérhetőek az írásaim a kilétem egyelőre maradjon titok. Se a nevemet se az arcomat nem fogom kiírni és feltenni. Egyelőre. Később esetleg, most még nem tudom mi fog ebből kisülni.

Mi lesz itt, miben más?

Először arra gondoltam, hogy gyorsan összeszedem, amit tudok, vagyis amit tudni érdemes, és fél óra alatt meg is leszek vele. Arra kellett rájönnöm, hogy ez rengeteg anyag, és nekem is több hétbe telt mire sikerült eljutnom a megvilágosodáshoz. Emlékszem, hogy már napok óta böngésztem az egészséges életmóddal foglalkozó oldalakat és teljesen totálisan össze voltam zavarodva. Több nap olvasás után még mindig nem tudtam, hogy hol és hogyan kezdjem... Szerintem nem létezik olyan oldal, ahol le lenne írva az egész lépésről-lépésre. Vagy ha van is valami hasznos infó, akkor az csak részinfó és több helyről kell összevadásznod az 1000 darabos puzzle darabjait. Ebben szeretnék segíteni, hogy össze szedjem Nektek a Tudást egy helyre (igen, nagybetűvel, lehet az agyatokra fogok menni a tudás ismételgetésével és hangsúlyozásával, de fontos, ha ismered, akkor kezedben a kulcs egy egészségesebb és talán boldogabb, kiegyensúlyozottabb és hosszabb élethez). Bár én úgy gondolom, hogy akiben megérett a változás, az a blogom nélkül is képes lenne változtatni az életén, de ha ezzel segíteni tudok egy-két vagy több embernek, abban, hogy egészségesebb, energikusabb, fittebb, motiváltabb és szebb életet éljen (még sorolhatnám a rengeteg pozitív hatását, az életmód változtatásnak (és még fogom is). Egyet biztosan állíthatok, ha belefogsz és csinálod mind testileg, mind lelkileg meg fog erősíteni), és akkor lehet, hogy már megérte.

Hátsó szándék

Be kell vallanom, hogy magam miatt is csinálom nem csak miattatok. Nem azért, mert elfogyott a motivációm vagy ilyesmi (mert sokan ezért indítanak blogot), hanem egy újabb kihívásnak élem meg, kíváncsi vagyok arra, hogy ezen a médiumon keresztül mire vagyok képes. Még nem foglalkoztam az írással, de már egy ideje bujkál a fejemben a gondolat. Aki igazán ismer az tudja, hogy célok és hajtás nélkül nem létezem, hogy szeretem feszegetni a határaimat, hogy bátran belevágok az ismeretlenbe, nem félek az újtól, a változástól, mert tudom, hogy tanulni fogok belőle. A tudás hatalom, egyre jobban látom... amit pedig a saját hasznomra fordíthatok.

A tematika

Tehát mivel nem tudok egyszerre mindent leírni és megosztani veletek, heti 2-3-4 bejegyzés tervezek írni, az alábbi témákról. 

Tehát első körben ezekre lehet számítani, de még rengeteg ötlet van a fejemben, amit szívesen megosztanék veletek. Ha szeretnél valamelyik témáról mielőbb olvasni, vagy ha kihagytam valamit, akkor írj kommentet vagy üzenetet és prioritásosan fogom kezelni az ügyet :)

Még egy kis én

Még egyszer hangsúlyozni szeretném, hogy nem ez a szakmám, tehát amit itt leírok és amiről említést tesztek az saját tapasztalat és vélemény. 

Sőt az is előfordulhat, hogy néha eltérek a szigorú életmódos témától és személyesebb bejegyzést írok más témában vagy épp a saját eredményeimet, motivációmat osztom meg. 

Ééés még annyit még hozzá fűznék, hogy időhiányában nem minden témát fogok saját kútfőből leírni. Ezért elég sok külső hivatkozást fogtok találni, ezeket én megbízható írásoknak tartom, úgyhogy lehet őket olvasgatni én is ezekből tanultam ;)

Életmódváltásra FEL!

2 komment

Címkék: Motiváció A blog Jómagam

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr835133747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estrella_ 2013.03.19. 12:00:24

Hű, ne is mondd, annyi időt és energiát öltem már én is életmód- és étrendösszerakásba különböző forrásokból, hogy ihaj. Tényleg megéri aztán közkinccsé tenni a vérrel-verítékkel megszerzett tapasztalatokat. Szerintem írhatnál az életmódváltás "agyban dől el" aspektusáról is, mert így sok év után én azt mondom, ezen múlik leginkább a tartós siker. Sok sikert! :)

woluz 2013.03.21. 15:02:47

@estrella_: Köszönöm! Cél az lenne, hogy természetes legyen ezaz életmód, ne furcsa :) szeretném ha a körülöttem lévő emberek, a barátaim is változtatnának. Engem teljes mértékben megváltoztatott, pozitív irányba, ebből szeretnék nekik is adni. Az agyban dől el témával kapcsolatban, arra gondoltam, hogy ha fent lesznek a lényegesebb infók, akkor megpróbálom leírni az én kis történetemet motiváció gyanánt. Példán keresztül talán szemléletesebb, hogy tényleg minden csak akarat kérdése.
süti beállítások módosítása