Kicsit kontasztros a kép, de igen jól látod... az egy köteg kis füstölt polip, pontosabban egy konzervnyi. Nyamm :) A bosnyák piacon most úgy látszik divatba jött, olcsóbb, mint a tonhal konzerv és isteni finom (annak, aki bírja a tengeri kütyüket). Zablepénnyel és Paradicsomos-uborkás-lilahagymás-rukkolás-citromos-sós-salátával ettem.
A konzerv állítása szerint ráadásul szójaolajban vannak a kishaverok, ami szintén plusz pontot jelent a konzerv feltalálójának :) jah és van fokhagymás tintahalas változat is.
Zablepény recept
- 50g apró szemű zabpehely
- 1,25 dl tej
- édesítő + fahéj vagy só (attól függően, hogy édesen vagy sósan szeretnéd fogyasztani
- 1 tojás
- 2 ek. liszt (bármilyen)
- pici kókuszzsír a sütéshez
A zabpelyhet beáztatod a tejbe (kb. 10perc), majd összekutyulsz mindent és serpenyőbe kisütöd (5 perc sütés, fordítás és még 3 perc sütés). Édesen úgy eheted, akár a palacsintát (lekvárral, túró krémmel, kakaóval, stb... sósan, akár körözöttel, polippal :P, sonkával, husival, bármivel... nálunk bevált mint "kenyér pótlék".
Utolsó kommentek