2013.05.11.
12:23

Írta: woluz

Reggeli polip ajánló - zablepénnyel

Kicsit kontasztros a kép, de igen jól látod... az egy köteg kis füstölt polip, pontosabban egy konzervnyi. Nyamm :) A bosnyák piacon most úgy látszik divatba jött, olcsóbb, mint a tonhal konzerv és isteni finom (annak, aki bírja a tengeri kütyüket). Zablepénnyel és Paradicsomos-uborkás-lilahagymás-rukkolás-citromos-sós-salátával ettem. 

polip.jpg

A konzerv állítása szerint ráadásul szójaolajban vannak a kishaverok, ami szintén plusz pontot jelent a konzerv feltalálójának :) jah és van fokhagymás tintahalas változat is.

polip_konzerv.jpg

Zablepény recept

  • 50g apró szemű zabpehely
  • 1,25 dl tej
  • édesítő + fahéj vagy só (attól függően, hogy édesen vagy sósan szeretnéd fogyasztani
  • 1 tojás
  • 2 ek. liszt (bármilyen)
  • pici kókuszzsír a sütéshez

A zabpelyhet beáztatod a tejbe (kb. 10perc), majd összekutyulsz mindent és serpenyőbe kisütöd (5 perc sütés, fordítás és még 3 perc sütés). Édesen úgy eheted, akár a palacsintát (lekvárral, túró krémmel, kakaóval, stb... sósan, akár körözöttel, polippal :P, sonkával, husival, bármivel... nálunk bevált mint "kenyér pótlék".

Szólj hozzá!

Címkék: Recept ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr855280224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása