2013.04.15.
16:09

Írta: woluz

Tavaszi diéta 2. hét (-2,6 kg)

blogging-for-seo.jpg

Ami a múlthéten történt

A diéta gond nélkül zajlik tovább. A helyes zsírbevitelre most nagyon odafigyelek, sőt van, hogy még extrába is bekapok 1-1 kanál lenmagolajat (biztos, ami biztos), a diétám nem azon a 63 kalórián fog múlni, főleg ha eszenciális zsírsavról van szó. A cikk írás a héten nehezebben ment. Megbeszéltem magammal, hogy csak este 9 után foglalkozom a bloggal, hogy amíg agyam van, addig a vizsgamunkával haladjak, de sokszor este már annyira nincs agyam, hogy a cikk írás sem nem megy :/ pedig lenne miről írnom, és az edzős témákba még bele se kezdtem :O Közben meg újabb és újabb cikk ötletek jutnak eszembe, például gondolom az is hasznos lenne, ha egy-egy teljes napomat fényképekkel együtt dokumentálnám. Vagy leírnám rendesen miket eszek, biztos segítség lenne az első időkben az étrended összeállításában.

Eredményeim

weight-loss-stomach.jpg

Éreztem én, hogy működik rendesen a diétám. Látom is magamon a változást, tudtam, hogy súlycsökkenés is történt, noh de újabb -1,3 kiló???? Továbbra is azt gondolom, hogy ennek nagy része viz. 

Glikogén raktárak

A szénhidrát bevitel csökkentésével a szervezet a glikogénként ismert szénhidrátraktáraiból kezd táplálkozni. A glikogén vízhez van kötve a szervezetben, így amint a glikogén felhasználódik, a víz távozik a szervezetből. Ez azt jelenti, hogy az alacsony szénhidráttartalmú diéta során tapasztalt kezdeti drámai súlyvesztés nem a zsír-, hanem a víz vesztéséből adódik. Amint a glikogénraktárak egyszer kiürülnek, a szervezet a zsírokat, valamint izmokat kezdi használni energiaszerzés céljából...

Érzem és látom magamon, hogy már bizony tuti zsírból is ment (egyelőre nem centizem még le magam, majd 4. hét végén), viszont a teljesítményemben nem érzek csökkentést, sőőőt! Meg van a 2 húzockodás egymás után :) wiii, ezért azt gondolom, hogy az izomzatomat egyelőre sikerült megőriznem. Remélem hasonló szép eredmények várhatóak a következő hetekben, bár most már biztos, hogy lassabb lesz a testsúly csökkenés.

2013.03.02. 2013.04.01.
2013.04.07. 2013.04.14.
SÚLY 59,5 59,6 58,3 57,0

Edzés

A héten végülis 5-ből csak 3 Insanityt nyomtam, de az legalább nagyon jól esett :) végre újra érzem az erőt, azt hiszem most meg van az egyensúlyom étkezés, pihenés, vitaminok, zsír, mindenben :)

hétfő Fegyenc - húzóckodás, fekvőtámasz, tolóckodás
Insanity - Plyometric Cardio Circel
kedd -
szerda StepT!lt + Amazon mód
csütörtök TapotXT - Buns & Guns
péntek Insanity - Max Intervall Circuit
szombat -
vasárnap Insanity - Max Intervall Plyo


StepT!lt

Hihetetlenül feltöltött a szerdai edzés. Féltem az edzéstől és a képességeimtől, azért a lépcsőzés kemény. Hát még egy órán keresztül. Bemelegítés 3. körétől kezdőből átraktak a PRO-ba :) Kristóf az edző többször megdícsért a teljesítményem miatt. Miután már látta, hogy a mozgás fogalma nem ismeretlen számomra a gyakorlatoknál, mindig mondta, hogy hogyan nehezíthetek rajta.

Teljesen pozitív volt, hogy láttam mindenkire próbál oda figyelni és kijavítja a hibásan végzett gyakorlatokat. Figyel a mozgásunkra, tanácsokkal lát el. Szóval edzősködik nah :)

Az edzés végén, aki még maradni akart, az amazonoszhatott, ami annyit tett, hogy egymást felcipeltük a lépcsőn, a végén pedig tigris sétában jöttünk le, nagyon bírtam :)

Egyelőre visszafogtam magam (de tényleg), de jövőhéten mindent intenzívebben tervezek nyomni. Most még amolyan megfigyelő fázisban üzemeltem. A nyújtásnál két másik lány, köztük Kristóf egyik régebbi Kungfús edző társa is megdícsérte a teljesítményemet (ahhoz, képest, hogy először vagyok). Kérdezték, hogy mit edzem? Amikor mondtam, hogy csak otthon, akkor pedig tátották a szájukat, és még több "bókot" kaptam. Tényleg hihhetettlenül jól esett a visszajelzés, ami megerősített abban, hogy jó úton járok, és igenis, otthon, egyedül, minimális eszközökkel is lehet fejlődni és szép eredményeket elérni!

Jövőhét szerdán pedig újra rávetem magamat azokra a lépcsőkre :)

Ami kiakaszt a közös edzésekben...

angry-woman-733632.jpg

Jah még egy dolog, amit elfelejtettem, de a közös edzések alkalmával, mindig előjön és borzasztóan idegesít. Amikor valaki elmegy egy edzésre, hogy mozogjon címszóval, majd már az óra elején, arról beszél, hogy sötétben, hogyan lehetett elsunnyogni a lépcső végét, most meg már világos van és ez így nem jó. Ne kardiózzunk, mert nem bírom (edzeni kéne rendesen nem sunnyogni és akkor bírnád!). Erősítsünk, mert azt birom... Vagy amikor húzza a száját egy újabb körre, meg bolondnak nézi azt, aki még a végén levezetésnek felfut a lépcsőn... mi a szarnak jössz el edzeni, ha csak rinyálni tudsz, és még az edzésen is a kibúvót keresed? Baszki. Nagyon fel tud az ilyen idegesíteni. Eljön, hogy megnyugtassa a kis lelkét, hogy ő ma valamit mozgott, de igazából lószart se ér el vele, mert nem csinál semmit, csak a szája jár, meg engem idegesít fel. Edz rendesen, ha már eljöttél. A komfortzónán belüli tötymörgéssel ki lehet törölni a hátsódat. Az ilyen hozzáállás pedig a környezetében lévő edző társaira sincs jó hatással.

Hát ennyi, amit gondolok.

Akkor egy hét múlva. Nah pá.

Szólj hozzá!

Címkék: Edzés Diétám - 2013 tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodvaltasrafel.blog.hu/api/trackback/id/tr575221882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása